5 filmer och dokumentärer om vegorörelsen du inte får missa!

För dig som behöver inspiration till att äta mer vegetariskt, eller dig som gjort det länge men behöver lite extra motiovation, så är det här mina favoritfilmer just nu som jag vill dela med mig av. De här är verkligen pärlor!
 
1. COWSPIRACY - THE SUSTAINABILITY SECRET!
 Rekommenderas varmt! Detta är en film som inte drar sig för att ta upp hårda sanningar. Det är en kritisk granskning av vårt förhållande till köttet och hur en växtbaserad kosthållning kan vara lösningen på miljöproblemen. 
 
 
2. Forks Over Knives
En film där hälsan är i fokus, vad vinner man genom att äta mer växtbaserat? Filmen belyser hur de flesta folksjukdomar i vår tid, diabetes, cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, går att undvika genom rätt val av kost. Att vår massiva aptit för kött gör oss sjuka - men att det går att göra något åt!
 
 
 
3. Food Choices
En ny dokumentär som tar en ordentlig titt på vad en växtbaserad kost innebär för hälsan, planeten och djuren. Många argument gås igenom, såsom proetinmyten, hur djurindustrin påverkar miljön, och matvanor världen över. Mycket sevärd!
 
 
 
4. Live and Let Live
Utforskar de etiska, miljömässiga och hälsomässiga anledningarna att bli vegan. Här får man sig en riktig funderare över hur samhället är uppbyggt, hur normen gör köttätande 'normalt', och hur givande det kan vara att ta sig ur den normen.
 
5. Vegucated
Följer tre kött- och ostälskande New York-bor som under sex veckor går med på att prova en vegansk mathållning. En del socialt experiment, en del äventyrskomedi.
 
 
 
 

Kommentera här: