Julkalender Hållbara Klappar Lucka 13

Hållbar julklapp lucka 13:
 
Plantera ett träd!
 
 
 
En riktig hippieklassiker, men lika viktig som aldrig förr!
 
http://www.viskogen.se/foretag/klimatkompensation/
 
http://www.wwf.se/insamlingsportal/gvor/ge-online/1476191-sknk-en-gva-trdplantering 
 
http://naturarvet.se/

Julkalender Hållbara Klappar Lucka 12

Hållbar julklapp lucka 12:
 
Återvunna hår- och sminkborstar!
 
 
 
min tanke med den här julklappskalendern var inte att promota enskilda företag, men det här är ett undantag. Man kan leva hållbart och minimera inköpen, men ibland måste man göra vissa nya inköp och då är det bra att det finns hållbara alternativ. Som hårborstar. Och sminkborstar. Lyckligtvis finns det sådana som är gjorda helt i naturliga och återvunna material, som dessutom är 100% cruelty-free. Företaget heter EcoTools, och finns att köpa lite här och där. Ännu ett plus är att det inte kostar skjortan att välja hållbart, de här produkterna är inte dyrare än 'vanliga' borstar. För att inte sälja in EcoTools för mycket så finns  det faktiskt liknande sminkborstar från andra företag, såsom Aveda.

Julkalender Hållbara Klappar Lucka 11

Hållbar julklapp lucka 11:
 
Solcellsladdare!
 
 
 
Nuförtiden har vi mer och mer elektronik runtom oss, och den konstanta följeslagaren är mobilen. Nackdelen med all bekvämlighet den för med sig är att den också måste laddas ofta och därför drar mycket el. Men förtrösta icke! Ibland hänger tekniken med i utvecklingen. Nu kan du tanka mobilen med solkraft! 
 
Det finns flera märken av solcellsladdare nuförtiden, som passar de flesta modeller, och kostar från några hundralappar och uppåt. Med andra ord en perfekt present oavsett plånbokstjocklek!